fredag 30. mars 2012

GOD HELG!


Da var fredagen her igjen, og for mange er denne helgen starten på påskeferien...!
:-)
Håper dere får en super helg med deilig vårsol!!
 

onsdag 28. mars 2012

Landlige Hjem

 Søte Anki, fra bloggen Landlige Hjem, startet for en tid tilbake en nydelig interiørbutikk på Sundbytunet på Jessheim!
 Nå er Landlige Hjem også blitt nettbutikk, til stooor glede for oss som bor litt unna Jessheim!

 Bildene taler for seg; her finnes det mye vakkert!VI anbefaler en tur innom: landligehjem.no

mandag 26. mars 2012

Ekte Interiør

EKTE INTERIØR

-en av VI's medlemmer,

er nominert til Interiør-prisen hos Bergene Holm!

Avstemningen foregår inne hos NIB, og vi oppfordrer dere til å inn å stemme på Sandaas i Moss!

Litt om Inspirasjonsprisen:

For alle som bygger med tre!

Over alt i Norge er folk i gang med store og små byggeprosjekter. Det bygges nytt, restaureres og pusses opp. Treprodukter utgjør ofte en vesentlig del av disse prosjektene.
Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre og ønsker gjennom Inspirasjonsprisen å premiere byggeprosjekter som er til inspirasjon for andre.
Prisen er for alle i Norge som bygger nytt, restaurerer eller pusser opp i og rundt sin bolig. Alle private bygg, uansett alder, størrelse og beliggenhet
Det finnes flere kategorier, og det er i kategorien Interiør "vår" blogger er nominert!
:-)

søndag 25. mars 2012

Ukens VI

Noen er på en evig jakt etter det autentiske, noen vil helst ha alt nytt, men det mest vanlige er vel kanskje å bande litt nytt og litt gammelt.
Denne uken titter vi inn til en haldenser som driver egen interiørbutikk i gågaten;-den heter er Alle Tiders.
Bloggen hennes var nok i utgangspunktet ment til butikkbruk, men heldigvis har vi også fått flere innblikk i Susannes vakre hjem som har navnet "Villa Tua", et ærverdig hus bygget i 1932.
 Susanne er et bevis på at sjelen i ting tilføres via menneskene som er glad i dem enten de er nye eller gamle;-denne butikken er virkelig drevet med hjerte og hennes hjem er innredet på samme måte! 
"En fargerik trend blåser over landet vårt i disse dager. Vi kan riktignok dele trendene inn i flere grupper, så det kommer an på hva som treffer akkurat deg. Den fargerike er definitivt ikke noe for meg. Syns det er flott med farger, liker å observere dem, oppleve dem og diskuterer dem ;))) MEN jeg går fortsatt for det duse, historiske og tidløse." sier Susanne som har vært tro mot den landlige stilen så langt tilbake hun kan huske..  (VI vet det ikke er jul, men MÅ likevel bare vise dere disse vakre pakkene!)


Ellers er det er ikke bare interiøret som er vakkert hjemme hos Susanne...vil du se mere, titt inn tilfredag 23. mars 2012

GOD HELG!

Ukene fyker av sted og en god del av oss har allerede fått smaken av vår! Det ble satt varmerekord i Grimstad, Norge i går med 20,6 grader og det er jo faktisk ikke bare smak av vår men også en liten dash sommer så det er bare å nyte godtfolk, mannen her i huset er overbevist om at kong vinter ikke har ristet all snøen av seg enda:)


Et par forespørsler har kommet inn og det ene er ang. giveaways her i blogglandia og om vi kan få til en slags oversikt. 
Det er fullt mulig å legge dette ut på FB siden vår enn så lenge så får vi se om det blir en bedre løsning på det etterhvert. 


For ikke lenge siden var det en av våre bloggevenner som opplevde grov sjikane både på bloggen sin og på mail, en erfaring flere har dessverre. Her også oppfordrer VI til å bruke FB siden vår til å dele erfaringer og kanskje få hjelp til å håndtere det man evt. opplever. Det er mange der ute med "fritidsproblemer", men det er hjelp å få fra gode bloggevenner som har opplevd det samme...heldigvis:)

Nå, over til noe langt hyggeligere;


VI ELSKER Goa-pimpet stol!


Fantastiske og utrolig kreative Goa kom for litt siden med en idé om å male en stol på bloggen sin og etter en liten inspirasjonsrunde ser jeg at mange har gitt seg i kast med dette!
Hun er jo så elskverdig at hun legger ut "oppskrift" på det meste hun driver med og har du lyst til å prøve så finner du den her!
Hun ber meg understreke at dette fortsatt er under testing, men so far so good...som det heter!


http://hviturlakkris.blogspot.com/
http://hviturlakkris.blogspot.com/ Vi håper du linker ditt helge-innlegg i dag også og da gjenstår det bare for oss å ønske alle en riktig GOD HELG!!


onsdag 21. mars 2012

Kockum Emalje

Våren er definitivt i ferd med å gjøre sitt inntog og det kribler i fingrene etter å sette i gang ute;-både for de med grønne sådane og de med...tja, ikke fullt så grønne:)
Et selvskrevent innslag i en hver vintage-hage er emalje og det er vel ikke bare meg som elsker disse gamle "blomsterpottene"

Bilde; http://www.antikvarlden.se/ 

Familien Kockum startet bedriften Kockum Emalj i Blekinge,Sverige siste del av 1800-tallet og den var i drift til ca 1970 da de rett og slett ble utkonkurrert av plast industrien. 


Bilde; http://sekelskiftesdrom.blogspot.com/

Emalje er svært hygenisk og mye av produksjonen var ting som spann, bekken o.l. til sykehus, men det ble også populære tilskudd på kjøkkenet og kom etterhvert i flere fargekombinasjoner. Den vanligste fargekombinasjonen er likevel den crem/gul fargede med grønn rand og den tar seg alltid vakkert ut  i uterommet eller hva? 


Bilde; http://hviturlakkris.blogspot.com/ 

Takket være emaljens enorme slitestyrke har vi enda masse glede av disse gamle skattene og de er enda å finne i rikelig monn på loppemarkeder og bruktbutikker...heldigvis:)

mandag 19. mars 2012

Hvem er du?

Vintage er jo så mangt;-det er virkelig gøy å titte rundt å se hvor mange tolkninger av stilen det egentlig finnes.


Min første interiør-kjærlighet var den engelske stilen og min tantes fantastiske country-kitchen i Essex.
Jeg hadde masse blått og hvitt porselen over alt og var nok generelt en del mere "nipsete" enn det jeg er i dag:)

 Det er nok den mest fargerike varianten og har muligens vært en inspirasjonskilde for Green Gate? 


Legendariske Cornish Blue
Så har du amerikanerne og deres overdådig romantiske versjon av stilen. 
Blomster, blonder og myke tepper;- den mest feminine varianten.
USA er også "Shabby Chic" begrepet sitt hjemland takket være Rachel Ashwell som gjorde et levebrød av å gå på loppis på 80-tallet, men damen er faktisk opprinnelig engelsk, så det er sagt;)


Men det er vel kanskje den franske varianten som er mest populær hos oss vintage-entusiaster her i nord og selv om vi har laget den franske landstilen en del lysere enn det den var opprinnelig så er dette den reneste/enkleste av stilene.

Nina Hartmann blander ofte det franske med svensk/gustaviansk
som gjør det lyst og utrolig lekkert

Sammen med industristilen har vi fått muligheten til å tilføre vakre og kanskje litt mere maskuline elementer inn i interiøret, noe jeg personlig liker veldig godt!

Men uansett hva du liker og lar deg inspirere av så er vel det viktigste å finne en personlig twist på det hele, eller hva?

Det vakre er i øyet som ser..Farger, romantikk, industri;-hva lar du deg inspirere av?


søndag 18. mars 2012

Ukens VI Viola bor på en gammel gård fra 1700 tallet, og driver butikk og nettbutikk!
Husene og interiøret er nydelig, her er inspirasjon i massevis!!


Viola om seg selv:
Jag är en lärare som alltid älskat gammal romantisk inredning. Bor i en gammal gård från 1700-talet med min man och hund. Har även ett skärgårdshus (kallas för vattenhålet) där vi tillbringar mycket av vår tid. Måste alltid ha nya projekt på gång i hemmen och mina trädgårdar. Mina hem har en mix utav den lantliga shabby chic stilen med inslag utav romantik och jugend. Älskar att besöka olika loppisar och auktioner. Har 2 st inredningsbutiker. Den ena är en nätbutik som heter: www.romantiskating.se och den andra är en gårdsbutik som oxå heter Romantiska Ting. Denna är belägen på min 1700-talsgård.


Ta en titt innom denne vakre bloggen:Ha en fin søndag!
:-)

fredag 16. mars 2012

GOD HELG!

Vi synes det er fantastisk at vi nå har Vintage-bloggere fra seks forskjellige land med oss og selv om Helena egentlig er Svensk så har vi lagt henne under England, det er tross alt der hun bor:)

Vil du se mere?  http://theswenglishhome.blogspot.com/   

Med dette bildet fra hennes hjemtrakter vil VI ønske dere alle en riktig god helg og håper å få titte inn til dere denne helgen også:)

tirsdag 13. mars 2012

NIBs URØRT!

Bildet er lånt fra bloggen Leonores

Jentene i NIB hadde en god idé vi vil dele med dere her på VI også, og oppfordre dere til å delta på; NIBs URØRT

NIB skriver dette om URØRT:
Hvis du har en blogg som er ny, eller en som ikke er så ny, men som ikke har vært med så mye her inne? Legg inn en link til ditt absolutt beste bilde i linkyen under, så skal vi plukke frem noen URØRTE hver måned. Vi tar ikke opp nye medlemmer om dagen, mens vi jobber med siden, så da blir det jo kanskje ekstra moro.
Er du ny i interiørbloggeverden? Legg en link inn til ditt ALLER beste interiørbilde, så kan flere finne frem til deg:) En gang i måneden trekker vi frem noen av de ferske bloggene i et eget innlegg. 

Så hvis du har en blogg du mener passer, stikk innom dem å se :-)
VI ønsker deg en fin dag!

mandag 12. mars 2012

Med ønske om en fin uke!

Visst kan vintage være lekkert med en maskulin snert. Nyt disse bildene fra det som kanskje er universets vakreste mannehjem, nemlig hjemmet til Kim og Bjørn fra K&Co
Vil du se mere?


lørdag 10. mars 2012

Ukens VI-blogger

Den gamla skolan 


 Susanne og familien hennes holder til i Skåne, Sverige i et eventyr av et hus!


Interiøret er en herlig blanding av romantisk vintage og industri, men Susanne mener selv hun heller mer og mer mot det siste;-"Jag har ju tidigare skrivit om att jag inte är så konsekvent i min inredningsstil längre . Men det jag har märkt är att jag går mer och mer över mot lite råare ruffare industri stil . Jag har blivit lite trött på det romantiska och superkvinnliga (kanske det skall synas att det även bor en man i det här huset :) Inte för att han har klagat , jag har ganska fria tyglar vad det gäller inredning , men iallafall . Framför allt gillar jag blandningen av det hårda och mjuka ."
VI kunne ikke være mere enig og trenger du inspirasjon er dette definitivt bloggen å besøke!

fredag 9. mars 2012

GOD HELG!

Idag har VI funnet et flott bilde av den nydelige spisestuen til Fru Nielsen, og ønsker dere med dette en GOD HELG!
Gleder oss til å se de koselige helgeinnleggene deres under her!
Klem-H&M
:-)

onsdag 7. mars 2012

Påske i duse farger....(Alle bilder fra Jeanne d'Arc living)
VI har funnet frem litt mer påske-inspirasjon!
De fleste av disse tingene kan man lage lignende av selv, med enkle midler, og litt fantasi!
:-)