mandag 19. mars 2012

Hvem er du?

Vintage er jo så mangt;-det er virkelig gøy å titte rundt å se hvor mange tolkninger av stilen det egentlig finnes.


Min første interiør-kjærlighet var den engelske stilen og min tantes fantastiske country-kitchen i Essex.
Jeg hadde masse blått og hvitt porselen over alt og var nok generelt en del mere "nipsete" enn det jeg er i dag:)

 Det er nok den mest fargerike varianten og har muligens vært en inspirasjonskilde for Green Gate? 


Legendariske Cornish Blue
Så har du amerikanerne og deres overdådig romantiske versjon av stilen. 
Blomster, blonder og myke tepper;- den mest feminine varianten.
USA er også "Shabby Chic" begrepet sitt hjemland takket være Rachel Ashwell som gjorde et levebrød av å gå på loppis på 80-tallet, men damen er faktisk opprinnelig engelsk, så det er sagt;)


Men det er vel kanskje den franske varianten som er mest populær hos oss vintage-entusiaster her i nord og selv om vi har laget den franske landstilen en del lysere enn det den var opprinnelig så er dette den reneste/enkleste av stilene.

Nina Hartmann blander ofte det franske med svensk/gustaviansk
som gjør det lyst og utrolig lekkert

Sammen med industristilen har vi fått muligheten til å tilføre vakre og kanskje litt mere maskuline elementer inn i interiøret, noe jeg personlig liker veldig godt!

Men uansett hva du liker og lar deg inspirere av så er vel det viktigste å finne en personlig twist på det hele, eller hva?

Det vakre er i øyet som ser..Farger, romantikk, industri;-hva lar du deg inspirere av?


19 kommentarer:

 1. He,he... jeg er ett skikkelig sammensurium. Fransk-bondsk-maskulin-engelsk-shabby er meg. Kan det bli verre, eller bedre?

  Klem inger

  SvarSlett
 2. For mit eget vedkommen bliver jeg helt klart mest inspireret af Vintage by Nina , hun har virkelig sans af at sætte tingene sammen og som jeg elsker , så´har hun kun gamle ting med ægte patina og masser af sjæl i.
  Og så elsker jeg det modspil som de industriele ting gi. Jeg har det som mand , der må der altså godt være lidt "jern" i alt det hvide så der kommer lidt kontrast.
  Men hvor er det dog skønt , at vi her har en stil ,som vi hver især kan tolke og gør til vores helt egen "Vintage stil".

  Bjørn Stiler - K&Co. KBH.

  SvarSlett
 3. Jag gillar de 3 sista bilderna ! Den sista ser riktigt skön ut !!! :D
  Kram Anki

  SvarSlett
 4. Hvis jeg bare kunne velge og vrake, ville mitt hjem bestått av en del gamle møbler ala Nina H - en stor del industrielle ting - og noe skikkelig moderne. Duse farger med en og annen overaskelses farge. Det viktigste er å finne en personlig stil - og det jobber jeg med! :o)
  Klem marit

  SvarSlett
 5. Nina H har bare det helt nydeligste hjem :) Elsker den gustavianske biten, er på utkikk etter litt mer av det selv og:)

  Kjempefine bilder :)

  Klem Lisa :)

  SvarSlett
 6. Liker ALT jeg da...og henter inspirasjon fra alle dessse stilene!!!
  toveklem:)

  SvarSlett
 7. uhha jeg er jo nok mest til det franske inspireret, dog også kryderet med en ganske lille anelse farve (har bla. en gammel mint farvet stol og en mint farvet skodde...så helt hvidt og sandfarvet er det ikke. Elsker også den rå industril som giver en modspilt til alt det søde og gør det lidt mere maskulint så min mand ikke føler det bliver for tuttenutet..

  Dejlig forårs dag til dig
  mvh
  Tine

  SvarSlett
 8. Jeg kjenner at det er den maskuline, industrille stilen som tiltaler meg mest. Med gamle ting blandet inn med litt mer modige elementer her og der.
  Drømmen er vel å bo i et gammelt lagerlokale eller no, med høyt under taket og tegelsteinsvegger... hehe.
  De siste bilde synes jeg var lekkert!
  Klem Madelén

  SvarSlett
 9. Jag går helt klart mot mer industri eller blandar iallafall mer . Dom 2 sista bilderna är läckra !!!! Nina Hartmans hem har jag tröttnat på , det är för romantiskt och docksött , och ser alltid likadant ut .
  Kramar // Susanne ♥

  SvarSlett
 10. Jag försöker ofta leta efter det lite mer råa mot industri men blandar väldigt mycket, även med nya moderna inslag. Det är ok med vita grejer beroende på hur det ser ut, jag har t.ex. ett gammalt vitt soffbord där det är spillt lite grå färg på ett ställe på bordsskivan. Många hade nog skrapat bort det där grå färgspillet, men jag anser att det hör till charmen. Jag tycker om den råa stilen, det får gärna vara någon färg på det så länge det är originalfärgen. Har t.ex.en gammal grön vapenkista, ett rosa bord, båda i original. Tycker inte om när allt möblemang är vitt, gulligt, perfekt och romantiskt... Kram på er! /Nina

  SvarSlett
 11. Minimalistisk ispedd Nina Hartmann er nok hva jeg faller for...liker at ting har vært brukt og har en historie...elsker svenske loppis etter veiene...joda 70-talls retro er heller ikke å forakte...men så liker jeg flotte servicer med sjel...Figgjo, Stavanger Flint, ...Porsgrunn...Rørstrand...puhuu..man kan vel si jeg liker litt "blanding"...dog ikke tunge, type chesterfield-stil.
  Koselig kveld ønskes dere.
  Klem fra Kristin

  Psst...klar over at ordbekreftelsen står på?..det er så tungvindt å legge igjen kommentarer når den er på!

  SvarSlett
 12. Romantikken lenge leve sier nå jeg ;-)
  Selvf ikke for mye dall, men litt må det være og da av det gamle slaget
  Korsetter, ballettsko, strutteskjørt og blonder
  Min kjære liker B&O stilen, så da møtes vi på midten
  Det blir lys engelsk stil som til tider kan være lik den franske
  Vi er jo tross alt to som skal bo her og like hjemmet
  Heldigvis har min kjære sett etterhvert at det er mye bra med gamle møbler ;-)
  Alt trenger ikke være nytt for å være bra..
  Klem, Tine

  SvarSlett
 13. Jag älskar Nina Hartmann-stilen!!
  Bara sååå läckert!!

  Kram Tina

  SvarSlett
 14. romatisk med naturinnslag, personlige ting med historie ;)

  SvarSlett
 15. Det får inte vara sockersött för min del. Älskar gamla saker med historia, vet direkt när det är något jag vill ha. Gärna stilrent och enkelt:)

  KRAM Helena

  SvarSlett
 16. Personlig inspireres jeg til enhver tid av det som bor i meg. Jeg har funnet ut at det beste er å være tro mot seg selv. Men i vår mediafokuserte verden, er det vanskelig å ikke bli påvirket og inspirert via media, som for eksempel av bloggen Roser og Patina, som har både det romantiske og kunstneriske/kreative interiøret og hage og blomster, som er en stor del av meg.

  SvarSlett
 17. Væit ikkje hæilt ka eg skal kaille stil`n min...dæ e æi sali` blai`nning trur eg mæ gjænbruk...kvitmalte kubba...huskeråd på væggan...kvitt og jordfarga...ve`rbett`n treværk og MASSE rustikke detalja blainna mæ litt søtt...sakralt...romantisk...industrielt og sjabby...trur eg kaille dæinn Vintagepia-stil`n eg...hihi...mæn ælske Nina Hartmann og stil`n hennes...nordisk iblainna en fransk tørtsj mæ gamle slettne møbla og gjænstainna i naturfarga...førr ikkje å snakke om ho Gua Hlifarsdottir (Hvitur Lakkris)...sokk mett hjærte mæn bræst ikkje...og en dæsj av dæ søte hos ho Jo-Anne Colletti (Vintage Rose Collection)...og dæ å se muli`hæita tell å førrvaindle nåkka som egentli` skulle ha vorre hevven om tell skatta...DÆ e iailfaill nåkka Vintagepia ælske...klæm fra dæ likkje rø`e huse` i skogen :o)

  SvarSlett
 18. Her er det en salig blanding. Ikke noe industri, men masse arvet, rustikt og romantisk i skjønn forening

  Klem
  Lotte

  SvarSlett
 19. Jeg trives med å ha det lyst rundt meg. Hvitt og beige med duse farger på puter og servise :)
  Jeg liker både fransk landstil og litt mer romantisk shabby chic.. Denne miksen er jo nettopp det som gjør dette hjemmet mitt :)
  Interiør er jo egentlig hele tiden i endring, selv om man har noen faste holdepunkter. Nye impulser. Kanskje kjøper man noe nytt og noe annet må kanskje vike. Det er egentlig nok å ommøblere, plutselig har man en ny idè som må settes ut i livet :)
  I blogglandia kan man dele interiørinspirasjon og bli inspirert <3 Setter stor pris på VI bloggen!
  Klem fra Anneli :)

  SvarSlett

Tusen takk for din hyggelige kommentar hos Vintage Interior Blogs! :-)