tirsdag 22. mai 2012

Something old, something new..

Det er bryllupsuke her hos VI og rosinen i pølsa er jo selvsagt kjolen så her hopper jeg rett i det:)
Det er mange nydelige kjoler å få tak i, men i mine øyne er det en designer som skiller seg ut, nemlig norske Cecilie Melli som i skrivende stund kler opp glamorøse kjendiser i Cannes.
Kjolene hennes er både romantiske og drømmende;- skulle jeg gjort det igjen ville det ikke være tvil om hva jeg ville valgt selv om jeg riktig nok var veldig fornøyd med den jeg hadde!
Hvem ser vel ikke for seg et sommerbryllup i denne nydelige kreasjonen?

Kjennetegnet er draperinger og et ellers nostalgisk uttrykk, noe litt utenom det vanlige. 
Akkurat det VI elsker!

I tillegg til nettbutikken har Cecilie butikk i Nedre Slottsgate i Oslo så er du så heldig at du skal være brud (eller bare MÅ HA en fantastisk kjole) så titt innom Something old;-Hva med vintage krans eller slør?
Disse nydelige eksemplarene er fra 

Litt om tradisjoner;

Bruden skal bære noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått. Det lånte skal ikke være lånt fra en fraskilt kvinne, da dette vil bringe ulykke inn i det nye ekteskapet - om vi skal tro den gamle tradisjonen. Den lånte gjenstanden skal dermed være lånt av en lykkelig gift kvinne, slik at denne gjenstanden fører lykke med seg inn i det nye ekteskapet. Noe gammelt symboliserer en fortsatt tilhørighet for bruden til hennes familie og fortid her. Noe nytt står for lykke inn det nye, og den nye verden som venter henne når hun starter livet med sin nye mann. Den fargerike gjenstanden, altså noe blått, har vært forbundet med ekteskap i mange hundre år. I det gamle roma, ble blå farge bært av bruden for å symbolisere kjærlighet, anstendighet, ærlighet og renhet. Fra England kjenner vi reglen som "Something old, something new, Something borrowed, something blue - and a silver sixpence in her shoe." - En sixpence, var en mynt de hadde i England fra 1551 til 1967, og var verdt seks pennies. "A silver sixpence in her shoe" representerer derfor velferd, økonomisk lykke og trygghet. Optimalt skal den være gjemt i venstre sko, og man vet også at i Skottland var det vanlig at brudgommen gikk på denne under hele bryllupsdagen, men det er senere blitt gjort om til brudens tradisjon. I disse dager er det veldig vanlig at flere butikker har slike "pennies" for salg nettopp til bryllup, men det er også vanlig å bruke en mindre mynt. 
(source; bryllupsvenner.no)

6 kommentarer:

 1. Hei!
  For noen vakre bilder:) Herlig med blomster krans i håret:)

  Klem Merete

  SvarSlett
 2. Nydelige kjoler.. jeg skal gifte meg neste sommer og er på jakt etter den perfekte kjole.....
  Klem

  SvarSlett
 3. Utrolig fine kjoler! Heldige er de som skal gifte seg i noen av disse! Herlig med den nostalgiske stilen.

  SvarSlett
 4. Jeg skal giftes om 10 dage, jeg håber på rigtig fint vejr.
  Jeg har helt bryllupskuller..Jeg skal selv bage min bryllupskage og vi holder fest i haven. I kan kigge forbi den næste uge tid der vil komme indlæg om forberedelserne..
  Klem fra Tine

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt og TAKK FOR TIPS!
   Skal bli veldig spennende å titte innom deg:)

   TVITVI!!

   Klem,Hanne

   Slett

Tusen takk for din hyggelige kommentar hos Vintage Interior Blogs! :-)