tirsdag 29. mai 2012

Gamle hageporter/inngangspartier....

Gamle hager var søkeordet...
Ååå, så mye vakkert det finnes av inspirasjon til hagen...
 Idag ble det disse vakre inngangspartiene som stjal oppmerksomheten!
Drømme, drømme.... ;-)

søndag 27. mai 2012

Ukens VI

Princessgreenye


Det er jo så morsomt at vi er blitt så mange og ikke minst at det er på tvers av landegrenser, men det kan jo også by på problemer når det vi har å stole på er google-oversetteren.
Jeg skal likevel gjøre et forsøk på å presentere en tysk blogg her på VI men jeg må ta forbehold om faktafeil her altså;)Jacqueline og hennes makker driver en vintagebutikk med tilhørende nettbutikk i Angermünde/Tyskland og stilmessig har de sitt hjerte i den landlige/shabby chic stilen. 

Hun elsker å restaurere gamle møbler og har nettopp hatt et større prosjekt gående på sitt allerede fantastiske kjøkken.
Her er det nydelige ting over alt så hvis dette ikke er en "eye-candy" blogg så vet ikke jeg:)

Titt inn til;

fredag 25. mai 2012

HELG!

Litt flere nydelig pyntede bord før VI tar helg;- disse variantene kan jo brukes til så mye annet også:)
Også et stort tvitvi til fruen bak bloggen http://millevanille.blogspot.com/ 
som skal giftes denne helgen!Håper dere linker et helge-innlegg som vanlig?

Ha en god en og god pinse!
H&M

torsdag 24. mai 2012

Velkommen Til Bords

Fra gammelt av skulle brudens foreldre betale for datterens bryllup. Mannen skulle nemlig bruke sine sparepenger til å få seg en god utdannelse, slik at han resten av livet var i stand til å forsørge datteren. Idag er det heller vanligst at brudeparet selv tar utgiftene med alle de forskjellige kostnadene, eventuelt at begges foreldre er med å deler likt.
Bryllupstradisjon 3: Bordplanen for bryllupsfesten

Brudgommens mor
Brudens far
Brud
Brudgom
Brudens mor
Brudgommens far

Denne bordplanen er overholdt av de fleste, nesten som en uskreven regel, som begynner med at bruden skal sitte til høyre for brudgommen. Før i tiden ble resten av gjestene plassert etter hvor nære medlemmer av familien de var, slik at de satt nærmere brudeparet jo nærere familiebåndene var. Idag pleier heldigvis de fleste å legge opp bordplanene slik at det blir en fornuftig plassering, og med gjestenes trivsel som en avgjørende faktor.

(source;bryllupsvenner.no)

Straks helg dere!onsdag 23. mai 2012

De søte små!

Selv har jeg to sønner så da jeg skulle gifte meg var det ikke så vanskelig å finne klær, de små brude-svennene var like flotte som far i sine mørke dresser.
Jeg har alltid sagt at det er en mening med at jeg aldri fikk en liten prinsesse, det hadde ruinert meg! Jeg kan ikke motstå vakre små kjoler og mamelukker;- noe min 12 år yngre lillesøster fikk svi for den gang da.
MEN, det trenger ikke være så dyrt!
Disse bildene er fra kolleksjonen til et merke som heter How To Kiss A Frog og føres bl.a. av http://www.barnelykke.no/.
Går du for den enda mere landlige varianten finnes det jo også merker som Weat, Pom Pom og Optimist Of Norway som føres av samme nettbutikk...
Er de ikke vakre?

Mere tradisjoner:

Bruden og hennes far skal normalt være de som ankommer kirken sist. Om brudens far ikke kan være tilstede, er det oftest en bror, en onkel eller et annet nært mannlig familiemedlem som følger henne opp kirkegulvet til der brudgommen står og venter. Når kirkedørene åpnes, begynner organisten å spille den brudemarsjen som er valgt av brudeparet. Den mest kjente marsjen, er "Mendelsohn Brudemarsj", men brudeparet kan forsåvidt velge (nesten) hva som helst. Alle reiser seg og vender så blikket mot de to som går i rolig takt opp kirkegulvet. Om det er brudepiker og/eller brudesvenner, går disse etter.
(source; bryllupsvenner.no)tirsdag 22. mai 2012

Something old, something new..

Det er bryllupsuke her hos VI og rosinen i pølsa er jo selvsagt kjolen så her hopper jeg rett i det:)
Det er mange nydelige kjoler å få tak i, men i mine øyne er det en designer som skiller seg ut, nemlig norske Cecilie Melli som i skrivende stund kler opp glamorøse kjendiser i Cannes.
Kjolene hennes er både romantiske og drømmende;- skulle jeg gjort det igjen ville det ikke være tvil om hva jeg ville valgt selv om jeg riktig nok var veldig fornøyd med den jeg hadde!
Hvem ser vel ikke for seg et sommerbryllup i denne nydelige kreasjonen?

Kjennetegnet er draperinger og et ellers nostalgisk uttrykk, noe litt utenom det vanlige. 
Akkurat det VI elsker!

I tillegg til nettbutikken har Cecilie butikk i Nedre Slottsgate i Oslo så er du så heldig at du skal være brud (eller bare MÅ HA en fantastisk kjole) så titt innom Something old;-Hva med vintage krans eller slør?
Disse nydelige eksemplarene er fra 

Litt om tradisjoner;

Bruden skal bære noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått. Det lånte skal ikke være lånt fra en fraskilt kvinne, da dette vil bringe ulykke inn i det nye ekteskapet - om vi skal tro den gamle tradisjonen. Den lånte gjenstanden skal dermed være lånt av en lykkelig gift kvinne, slik at denne gjenstanden fører lykke med seg inn i det nye ekteskapet. Noe gammelt symboliserer en fortsatt tilhørighet for bruden til hennes familie og fortid her. Noe nytt står for lykke inn det nye, og den nye verden som venter henne når hun starter livet med sin nye mann. Den fargerike gjenstanden, altså noe blått, har vært forbundet med ekteskap i mange hundre år. I det gamle roma, ble blå farge bært av bruden for å symbolisere kjærlighet, anstendighet, ærlighet og renhet. Fra England kjenner vi reglen som "Something old, something new, Something borrowed, something blue - and a silver sixpence in her shoe." - En sixpence, var en mynt de hadde i England fra 1551 til 1967, og var verdt seks pennies. "A silver sixpence in her shoe" representerer derfor velferd, økonomisk lykke og trygghet. Optimalt skal den være gjemt i venstre sko, og man vet også at i Skottland var det vanlig at brudgommen gikk på denne under hele bryllupsdagen, men det er senere blitt gjort om til brudens tradisjon. I disse dager er det veldig vanlig at flere butikker har slike "pennies" for salg nettopp til bryllup, men det er også vanlig å bruke en mindre mynt. 
(source; bryllupsvenner.no)

mandag 21. mai 2012

VI går med gifteplaner...

...nei da, her i "redaksjonen" er dette forlengst overstått, men det betyr ikke at vi ikke elsker å drømme oss bort i romantiske kjoler og vakker pynt! Det er vel den dagen hvor det virkelig er fruen som får trekke i alle trådene og at mannen GLADELIG følger med, antagelig lettet over alt han ikke trenger å gjøre;- alt kamuflert i et "dette bestemmer du kjære".
Vel, det er godt nok!


Tenkte å vise både nydelige kjoler og annen inspirasjon denne uken og går du som meg ikke med gifteplaner så kan kanskje tipsene brukes til en annen hyggelig anledning?Ønsker alle en flott start på det som forhåpentligvis blir en solfylt uke!søndag 20. mai 2012

Ukens VI blogger


Romantiska Hem


Denne damen har et flott hjem, med masse herlig inspirasjon, men hun deler også mye inspirasjon fra andres hjem, som disse nydelige bildene viser...
Forrige søndag var Ingela ukens VI, og dette er Petra, som har skrevet de vakre innredningsbøkene sammen med Ingela, og sammen driver de også butikken Lev Vackert! Bloggerinnen om seg selv:
 Hej! Jag är en kvinna, fru, mamma,egen företagare, vännina, socionom, sommarfantast, arbetare och hmprf enligt andra en inredningsfanatiker... Inredning för mig är en livsstil och det är viktigt att min familj trivs hemma. Speciellt i dagens samhälle där det krävs mycket tid, energi och fokus av oss. Det är då extra viktigt att kunna hämta kraft, energi och välmående hemma. Det känns också viktigt för mig att hemmet växer med och formas efter mitt liv. Jag kan därför aldrig tänka mig att det skulle se ut på ett och samma sätt här hemma flera år i rad. Jag älskar det romantiska, lantliga, franska, vita med inslag av smutig pastell och sockerlåde brunt, second touch, barocka, behagliga, rustika, äventyrliga, trolska Harry potter andan och ja lite Leila bakar stilen! Jag vi får väl helt enkelt säga att om Harry Potter, Marie Antionett, Leila bakar och en loppis/antik frälst skulle komma in till mig och trivas allihopa ja då har jag nog skapat grunden för mitt dröm hem.... hihihi Mitt hjärta slår också lite extra när man till allt detta sköra blandar in lite av industridesignen.
Så som ni ser är det mycket som ska gå ihop, tinnar och torn, rostiga industrilampor och kristallkronor, gamla böcker, romantiskt porslin, lite grå pastell färg och lite äventyrliga /roliga onödiga prylar.... 
Motto; Lev Vackert! Därav namnet på den inredningsbutik som jag tillsammans med Ingela Broling (vän och kompanjon) driver i början av Kristinehamns skärgård. Se mer om Lev Vackert Butiken på butiksbloggen: www.levvackert.blogspot.com


Ta en titt på bloggen for herlig inspirasjon:

fredag 18. mai 2012

God Helg!

Bilde lånt hos Sivs Hus

VI håper dere hadde en super feiring av 17.mai igår, og at helgen blir fin og solrik!!
:-)

onsdag 16. mai 2012

ER ALLE KLARE?

I morgen braker det løs!
Norges nasjonaldag 17. mai feires alltid med brask og bram;-såpass mye egentlig at jeg skal være ærlig å si at det tidvis kan være litt stress for en perfeksjonist.
En grytidlig start med stryking av dresser, skjorter og kjoler ispedd panikk fordi man ikke finner gnagesårplaster som har blitt en MÅ HA på denne dagen. Det er pynting av hus, baking av kaker og annen matlaging som skal flettes inn...og husk, lesere som ikke kjenner til dette fenomenet, alt foregår i tung finstas!
Jeg (H) for min del har lagt listen en god del lavere i år i håp om at dette skal bli en hyggelig dag for meg inkludert og har også tenkt å la meg inspirere av Wenches fantastiske og ikke minst enkle bordpynt!


17.mai i Lobelia-heimen i BergenLobeliadamen slår til igjen!!

VI ønsker dere en strålende dag i morgen, 
feiring eller ikke!

H&M

mandag 14. mai 2012

Barnelykke!


Disse nydelige bildene kommer fra nettbutikken Barnelykke, som du finner link til på venstresiden her på VI!
Om Barnelykke:
Barnelykke tilbyr Nostalgi & Harmoni til sine kunder i form av
barnetøy til gutter & jenter i alderen 3-10 år.

Alle produkter er håndplukket med fokus på sjarmerende
nostalgi og klassisk design i nydelig kvalitet. Det er viktig 
for Barnelykke at tøyet som tilbys er behagelig å bære samtidig som
det er nydelig å se til. 

Ved å abonnere på Barnelykkes nyhetsbrev (påmelding til venstre i
margen i nettbutikken) vil du få et innblikk inn i Barnelykkes
verden. Her vil du månedlig bli oppdatert på nyheter - kampanjer
samt Barnelykkes drift fremtidsplaner.
Anbefaler alle som har barn, en tur innom, for å se på alt dette nydelige tøyet!
Ha en fin dag!
:-)

søndag 13. mai 2012

Ukens VI


INSPIRATION I VITT
er en nydelig og inspirerende blogg, med hvitt som hovedtema!
Stilen er slitt og romantisk i fin blanding, og her kan man bla fra bilde til bilde og finne gode ideer og vakre stilleben i alle varianter!


Bloggerinnen om seg selv:
Jag heter Ingela och är 46 år och bor i Värmland.Lever i hop med min sambo och har 2 tjejer, en på 22 och en på 16 och så kar jag världens goaste katt, en Norsk skogskatt som heter Loppis hihi.Har varit intr av inredning i hela mitt liv.Älskar att gå på loppis och auktion.Vill ofta och gärna ha saker som ingen annan vill ha,gör gärna om det jag fyndar kanske till något helt annat än det var från början.Hela mitt hem består mest av gamla omgjorda möbler och prylar och lite nya noga utvalda saker som passar in.Älskar lantligt vitt,nött,skavt använt,speciellt den Danska Franska befriande stilen.Förhoppningsvis kan du bli lite inspirerad av mig och det jag pysslar med.Välkomna att titta in.


Ingela er også en av forfatterene bak bøkene Romantiska Hem och Inspiration i Vitt, og Lev Vackert!


Både bloggen og bøkene anbefales på det varmeste!fredag 11. mai 2012

God helg!

 Hageinspirasjons-bilder lånt fra The Swenglish Home!
 Dette huset fra det 15. århundre ligger ikke langt fra der denne bloggerinnen bor, og hun deler disse vakre bildene, og mange fler, på bloggen sin!

VI ønsker deg en GOD HELG!

tirsdag 8. mai 2012

Who Found Otto!

 Litt inspirasjon idag!
:-)
Danske Who Found Otto leter frem gamle skatter, og lager skap etter gamle modeller!
Nydelige møbler og tekstiler, her satt sammen til disse flotte bildene!
VI liker!
:-)

mandag 7. mai 2012

Ukens VI blogger


Monica og hennes familie holder til på nordmøre i Norge og bor i et gammelt hotell som de pusser opp litt etter litt.
I tillegg har de huset som kalles farfar-huset, en gammel gård som har vært i familiens eie i generasjoner. Det er nærmest magiske stemning som skapes;- og når man ligger i disse omgivelsene er det kanskje ikke så rart?


Monica er opptatt av historie og at husene de har skal få bevare sin..

Monicas hus den gang da..

Interiøret  er nøye satt sammen for å passe til resten
"Jeg er tante Monica, men mest er jeg mamma til tre kjekke 
gutter og kjerringa (kjær ting) til en snill og god mann. Jeg har alltid interessert meg for gamle hus og ting, og liker godt å ha noen prosjekter på gang når det gjelder oppussing. Vi har to gamle hus; huset vi bor i og farfar-huset så det er alltid et eller annet som skal gjøres. Ellers har jeg en samling av prosjekter i garasje, kjeller og på mørkloft, og stadig finner flere oppussingsobjekter veien hjem til oss."

En herlig, inspirerende blogg med de vakreste bilder;